En Aften Paa Gamla

Da du trodde at hormonhysterien hadde lagt seg, at gatene igjen ville fylles med kiltkledte konemishandlere og at konsumprisindeksen ville ta et krumspring, viste det seg at det ble musikkens svar på Baktus som fikk i oppdrag å fylle tidens tann.

Ping

Pings fjerde utgivelse ”Discotheque of Darkness” ble sluppet i august i fjor – til stormende jubel fra et lite knippe våkne anmeldere og et stolt, avantgardistisk kollektiv. ”En moderne norsk klassiker?”, ”Et intergalaktisk band!” mente noen, mens andre gledet seg over at Whitney Houston hadde reist seg fra grusen, og igjen holdt seg fast i et mikrofonstativ. Livet går videre selv om tiden stopper opp.

Men for å ta det viktigste først:  Ryktene har lenge svirret om at PING står for We Are Satans Penis, men dette er ugjenkallelig blitt avvist av både bandet og fremtredende grammatikere. Andre ondsinnede rykter har påpekt at Ping tilbringer mistenkelig mye tid i fuktige lydstudioer, hvor de ”dyrker fram musikk” under påvirkning av til dels tunge maltbaserte rusmidler. Dette har ikke blitt avvist av bandet, men  – som de sier i en internasjonal pressemelding – “We are people too”.

Ping i studio

Uansett hvilket forhold man har til bandet – som har blitt kalt ”musikkens svar på en-blanding-mellom-Heidegger-og-Charter-Svein” – er dette kvelden å vise det på. Møt likesinnede i hyggelige og trygge omgivelser, ta deg en øl eller et glass Chateau Lafite, kjøp en av de populære Ping t-skjortene, et gammelt Pingalbum du trodde var bannlyst for lenge siden, eller bare len deg tilbake, lukk øynene og prøv å få noe ut av det som foregår på scenen.

En Aften Paa Gamla gir deg Pings klassiske Top Hits gjennom 11 år, sukret med uforglemmelige perler, saltet med sviende metalriff og omstendig surret i en sur-søt melodisk Bordelaise. Kanskje dukker det også opp smakebiter fra kommende listeklatrere som ”Ave Pingus” og ”The Apostle”.

The Present

Kveldens supportband er ingen ringere en The Present, som ønsker venner og fiender velkommen til en dobbel konsertopplevelse! The Present spiller energisk rock fargelagt av 60-tallets pop, 70-tallets prog, 80-tallets new wave og 90-tallets metal. Besetningen har fartstid fra en rekke tidligere band, blant andre Tennessee Beats, Simplifax og Entropy Nova.

I tillegg spiller DJ Snublefot en sommermix av snedige låter fra de siste fem tiårene. La Ween, France Gall, Tiny Tim og Black Sabbath gjøre kvelden til en fullstendig opplevelse.

Billetten for aftenen koster kr. 100. Dette tilsvarer en busstur til Slitu, en pakke Omega-3 eller boka ”Bibelen” i billig pocketutgave. Valget er ditt. Du er et menneske. Vær velkommen.

4 Comments on “En Aften Paa Gamla”

  1. I’m a fan – I’m a disciple – I’m a blind follower – I’m born again – I died and resurrected – I want to have a sex change operation and marry each and every member of Ping in a crater on the moon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *